Известие

Collapse
No announcement yet.

За температурата на двигателя 156 2.4 jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
    Малко да възобновя темата: днес ходих на диагностика, от нас до мястото са около 3км, темп. на въздуха бе около 0, до там бе дигнала по показание малко след 50 градуса. На диагностиката показа 67 градуса. Уреда на таблото не показва правилно! Това добре, но как мога да отремонтирам това!?
    По-добре го засечи при 90гр. по уред да добиеш реална представа дали дава отклонение
    ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Дам ще трябва да го направя, но това може ли да се оправи?!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Уреда на таблото не показва правилно! Това добре, но как мога да отремонтирам това!?[/QUOTE]

При мен този датчик се намира на самия термостат.След смяната ми показва много точно.

Аз си мисля , че ти показва правилно , защото чертичката между 90 и 130 не е 110, а 100 градуса.Съответно чертата между 90 и 50 трябва да е 80-но не съм сигурен.За другата черта съм 100 процента сигурен , защото я включвах на комп.
        АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
        http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Малко да възобновя темата: днес ходих на диагностика, от нас до мястото са около 3км, темп. на въздуха бе около 0, до там бе дигнала по показание малко след 50 градуса. На диагностиката показа 67 градуса. Уреда на таблото не показва правилно! Това добре, но как мога да отремонтирам това!?
          Не можеш, контролните прибори имат само информативен характер и точността им не е голяма.

Comment

Добре де на мен ми стои на около 75 градуса...И мисля че е вярно, защото когато чертата задмине 90 и стане 92-93 и първата степен на перката се включва, следователно си правя изводите че това 75 си е реално. Поправете ме ако греша...
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Малко след първата чертичка беше и на компа показа 67 градуса! След нея има още една чертичка и после е тази за 90 градуса!
              sigpic

Comment

Е значи всичко е наред, както казаха колегите това е приблизително показание...
                AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Излиза, че винаги колата си е работила добре и си е държала градус както треба!
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                    Уреда на таблото не показва правилно! Това добре, но как мога да отремонтирам това!?
                    При мен този датчик се намира на самия термостат.След смяната ми показва много точно.

Аз си мисля , че ти показва правилно , защото чертичката между 90 и 130 не е 110, а 100 градуса.Съответно чертата между 90 и 50 трябва да е 80-но не съм сигурен.За другата черта съм 100 процента сигурен , защото я включвах на комп.[/QUOTE]

Абсолютно точно, колега: 50-80-90-100-130 са чертите.
                    +-2,3градуса предполагам, че не са фатални.
                    sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

Е добре де но на малко лсед първата чертичка, на мм или два мм, показа на компа 67 градуса, а ти казваш, че е 50, не съответства нещо. Някой има ли данни за тези чертички колко градуса са!?
                      sigpic

Comment

Ей всяка година еднакви теми ...
                        Тая температура се мери с термометър, за да се знае колко е в действителност, а не с диагностика, която взима инфо от датчик - 99% изфирясал

И поне 7463 пъти е писано тва
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Е добре де но на малко лсед първата чертичка, на мм или два мм, показа на компа 67 градуса, а ти казваш, че е 50, не съответства нещо. Някой има ли данни за тези чертички колко градуса са!?
                          Ми точно де.
                          sigpic
                          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                          147 JTDm 140-Малката манекенка
                          GT- JTDm 150

Comment

Има 100 теми, и в нито една един точен, ясен отговор!
                            Темата е стара, просто я обновяваме, а датчика на термостата е нов. И найстина ми е интересно на колко градуса отговарят чертичките, които не са обозначени!
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                              Аз си мисля , че ти показва правилно , защото чертичката между 90 и 130 не е 110, а 100 градуса.Съответно чертата между 90 и 50 трябва да е 80-но не съм сигурен.За другата черта съм 100 процента сигурен , защото я включвах на комп.
                              Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение

Абсолютно точно, колега: 50-80-90-100-130 са чертите.
                              +-2,3градуса предполагам, че не са фатални.
                              Колеги нали знаете че сега с тези мнение решихте проблема на половината форум!!!!!!!!!!!!
                              И че всички си мислим че тази чертичка означава 70, а то сега се оказа че това е 80 градуса....
                              На повече от форума стрелката стои ето така:

И ние си мислим че е около 75 а сега се оказа че това е около 85 което е напълно нормално...
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Има 100 теми, и в нито една един точен, ясен отговор!
                                Темата е стара, просто я обновяваме, а датчика на термостата е нов. И найстина ми е интересно на колко градуса отговарят чертичките, които не са обозначени!
                                Отиваш на диагностика където имат и безконтактен инфрачервен термометър, гледаш показанията, които дава ЕКУ-то, тези по табло и тези от термометъра, насочен към термостата, и сравняваш
                                146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Working...
                                X